Prosto, minimalistycznie i elegancko. Właśnie tak jest w Apartamencie Bema w centrum Wrocławia. Projekt aranżacji powstał w młodej polskiej pracowni NA NO WO Architekci.

Przedstawiamy najnowszy projekt aranżacji wnętrz pracowni NA NO WO Architekci. Tym razem 4 pokojowy apartament w centrum Wrocławia o powierzchni 100m2 z równie przestronnym tarasem. Mankamentem pierwotnego układu funkcjonalnego była mała przestrzeń magazynowa w holu, ograniczona do jednej wnęki na szafę garderobianą i bardzo mała toaleta.

Po przesunięciu ścian działowych uzyskaliśmy dodatkowe miejsce dla czterech szaf zamkniętych minimalistycznymi frontami i taflami luster, a toaleta zwiększyła swoją powierzchnie o kabinę prysznicową. Niestety w nowym układzie drzwi do toalety otwierały się na salon, dlatego zaprojektowano częściowo ażurową przesłoną w postaci prostopadłościanu z profili stalowych i siatek cięto ciągnionych, pełniącego również funkcję ścianki telewizyjnej i podręcznej biblioteczki, a dzięki rozprowadzeniu wewnątrz kabli LED salonowej oryginalnej lampy.

Całość aranżacji oparta został na minimalistycznych formach, monochromie i odcieniach szarości, profilach i siatkach stalowych oraz betonie, przełamanych delikatnym poprzecieranym ornamentem kafli i ciepłem dębowych podłóg.