Sinato Architects postanowili przebudować niewielkie, ponad dwudziestoletnie mieszkanie, tak aby uczynić z niego idealne miejsce do życia dla młodej pary.

Architekci na celu mieli przede wszystkim sprawienie, by dom był bardziej otwarty i dostosowanym do wspólnego życia. Mieszkanie tak na prawdę jest dużą kawalerką, jednak by poszczególnym częściom wnętrza nadać wyraźną funkcję projektanci zdecydowali się na ciekawy zabieg. Pomiędzy dwiema ścianami nośnymi ustawili drewnianą ścianę która przedzieliła mieszkanie na strefy – dzienną oraz sypialnianą. Drewniany element jest tak naprawdę dużym meblem, na którym użytkownicy mogą powiesić kilka zdjęć lub postawić książki, czyniąc przestrzeń bardziej ciepłą i osobistą.

Całość scala wychodzące na południowy-zachód ogromne okno, które znajduje się w obu częściach. Rzut mieszkania tworzy otwartą przestrzeń w kształcie litery U. Udało się stworzyć miejsce, w którym światło i powietrze ma swobodny przepływ.

Projektanci wypełnili wnętrze oszczędnymi kolorami. Dominują odcienie bieli i szarości. Dzięki licznym drewnianym elementom wnętrze wydaje się być ciepłe i przytulne.