Mieszkanie znajduje się w Barcelonie i służy jako miejsce do wakacyjnych wypadów dla czteroosobowej rodziny z Włoch. Zaprojektowany został przez  studio CaSA Colombo and Serboli Architecture we współpracy z projektantką Margheritą Serbol.

Dom mieści się w dzielnicy Eixample w typowej dla tego miasta secesyjnej kamienicy. Wszystkie pomieszczenia przeszły gruntowną modernizację czego rezultatem jest kolorowa, idealna do wypoczynku przestrzeń. W sumie w mieszkaniu znajdują się trzy sypialnie i przestronny salon. Ciekawym zabiegiem było pozostawienie oryginalnego stropu oraz płytek, które nadały całemu mieszkaniu oryginalnego charakteru. To im bowiem podporządkowano specyficzną pastelową kolorystykę oraz cukierkowy charakter wnętrz.

Mieszkanie dzięki zmianie układu ścian stało się również bardziej słoneczne, funkcjonalne i przestronne. Właścicielom najbardziej spodobało się umiejętne połączenie historycznych elementów ze współczesnymi dodatkami, meblami i pełnymi lata kolorami. Patrząc na to mieszkanie sami zapragnęliśmy krótkich wakacji!