Budynek mieście się w stolicy Danii, w dzielnicy Nordhavn. Dzielnica ta znana jest ze swojej industrialnej, portowej zabudowy, co postanowili wykorzystać architekci. Ich pierwszą realizacją było przekształcenie starego silosu przechowującego zboże, na elegancki apartamentowiec.

Za projektem stoi firma COBE, która od wielu lat specjalizuje się w renowacjach i zagospodarowaniem terenu. Obecny projekt, zrobiony został na zlecenie Klausa Kastbjerga i NRE Denmark, którzy są właścicielami obiektu. W ten sposób powstał 17-piętrowy apartamentowiec, mieszczący niemal 40 mieszkań. Każde z mieszkań ma powierzchnie od 106 metrów, do 401 metrów kwadratowych. Warto dodać, że fasada budynku została pokryta nieregularnymi, galwanizowanymi panelami, które dodają bryle budynku nieregularnego kształtu. Jak dodają architekci, najtrudniejszym elementem ich pracy było stworzenie odpowiedniej wielkości wykuszy okiennych, w grubych, betonowych ścianach silosu. Ciekawy jest również fakt, że COBE zostało wybrane do zrealizowania gigantycznego projektu urbanistycznego, właśnie w dzielnicy Nordhavn. Plan zakłada stworzenie ponad miliona metrów kwadratowych powierzchni użytkowej do roku 2050.
Studio projektowe COBE pojawiało się na naszym portalu niejednokrotnie, ze względu na swoje niesamowite projekty. Wśród nich wymienić można Muzeum Ragnarock w Dani oraz przedszkole Frederiksvej.