Pomimo niewielkich rozmiarów mieszkanie posiada wiele urokliwie zaaranżowanych zakamarków. We wnętrzu dominuje neutralna ciepła kolorystyka z akcentami różu i mięty. Poznajcie apartament przy ulicy Stachiewicza w Krakowie, który zaprojektowali architekci z pracowni GRID Studio Projektowe. Zdjęcia wykonał Norbert Adamowicz. 

W kuchni na ścianie zastosowaliśmy dekoracyjne sześciokątne zielone płytki firmy Raw Decor oraz nakrapiane białe i zielone lampy Muuto Grain, które nadają pomieszczeniu lekkiego charakteru. Kuchnia otwiera się na salon zaaranżowany czarnymi i drewnianymi meblami. Wchodząc do salonu uwagę zwracają dekoracyjne abażury lamp wiszących nad stołami i lampy stojącej koło narożnej szarej sofy.

Na ścianie wiszą trzy grafiki z kwiatami w konsekwentnej kolorystyce. Zielona mozaika występuje również jako element dekoracyjny w łazience za umywalką, reszta ścian i podłoga wyłożone są beżowymi płytkami. W sypialni na tle białego wyposażenia wyróżnia się różowy tapicerowany zagłówek łóżka. Apartament przy ulicy Stachiewicza w Krakowie zaskakuje aranżacją i dodatkami na każdym kroku.

O architektach:
GRID Studio Projektowe – pracownia architektoniczna założona przez dwójkę przyjaciół na drugim roku studiów Wzornictwa Przemysłowego na Krakowskiej Akademii Sztuk Pięknych, która działa nieprzerwanie od 2001 roku. “Specjalizujemy się zarówno w projektowaniu małych przedmiotów użytku codziennego jak również opracowywaniu projektów wielkogabarytowych obiektów na potrzeby przemysłu. Projektowanie powierzchni biurowych stawia przed nami różnorodne wyzwania i wiąże się z koniecznością dokładnego poznania potrzeb pracowników, ich codziennych czynności, przyzwyczajeń i rytuałów. Projektujemy wnętrza prywatne dla indywidualnych klientów oraz apartamenty pod wynajem. Możemy pochwalić się realizacjami stoisk na całym świecie – od Mediolanu przez Bejrut i Dusseldorf po Chicago. Projektujemy zarówno kameralne standy jak i wielkopowierzchniowe pawilony.” – czytamy na stronie architektów

Czytaj też: Apartament | Wnętrza | Polska | Kraków | Mieszkanie | Kuchnia | Łazienka

 

klient: prywatny
lokalizacja: Kraków, ul. Stachiewicza
powierzchnia: 43m2
realizacja: 2019/2020
zdjęcia: Norbert Adamowicz

źródło: grid.com.pl