Ponad 500-metrowe mieszkanie w São Paulo zaprojektowane zostało przez znane, brazylijskie studio architektoniczne  Coletivo Architects. Jest eleganckie i robi wrażenie. 

Stanęli przed zadaniem przekształcenia starego, urządzonego w stylu neoklasycystycznym apartamentu na współczesne, funkcjonalne mieszkanie. Projektanci usunęli większość ścian działowych, dzięki czemu uzyskali bardziej przestrone i lepiej nasłonecznione wnętrza. Właściciel pragnął aby żyć w miejscu pełnym zieleni i sztuki, dlatego zadbano o wyjątkową ekspozycję grafik, obrazów i rzeźb, a także dużą ilość roślin i naturalnych elementów. W mieszkaniu wykorzystano 4 podstawowe materiały beton, stal nierdzewną, kamień wapienny oraz drewno dębowe, co sprawia, że wszystkie pomieszczenia tworzą spójną całość. Architekci zadbali również o przestronny, tonący w zieleni taras.