Apartament we Wrocławiu został zaprojektowany dla czteroosobowej rodziny z kotem. To właśnie z myślą o nim salon wyposażono w indywidualnie projektowany drapak, kocią fontannę i otwór w drzwiach łazienkowych, umożliwiający stały dostęp do kuwety ukrytej w zabudowie szafki pod umywalkowej. Podłogi ze względów praktycznych będą wykończone odporną na wilgoć i zarysowania deską winylową. 

Dzięki dużej ilości okien i ekspozycji na dwie strony świata mieszkanie jest dobrze doświetlone i jasne, co podkreślono w aranżacji bielą ścian i podłóg. Ten neutralny kolor stanowi idealne tło dla neonowych, intensywnych kolorów składających się na wyjątkowy charakter wnętrz.

Paleta barw została zdefiniowana przez inwestora i stała się podstawą projektu. Zdecydowane kolory zostały dopełnione kształtami okręgów i łuków zabudów meblowych i elementów wyposażenia, tworząc niebanalne i odważne wnętrza. Dzieci właściciele są miłośnikami zwierząt, dlatego poza miejscami dla kota, w korytarzu w zabudowie meblowej uwzględniono podświetlaną wnękę na terrarium dla kolejnych domowników – patyczaków.

Więcej informacji na temat projektu znajdziecie na stronie architektów: www.nanowoarchitekci.pl 

źródło: materiały prasowe / Na No WO Architekci