The Runners House to zaprojektowany przez AR Design Studio dom w minimalistycznym stylu położony w Winchester, w Anglii.

Budynek położony jest wzdłuż pasa zieleni na obrzeżach Winchester. Ten niegdyś przestarzały budynek przeszedł totalną metamorfozę. Architekci sprawili, że teraz jego bryła jest piękna i nowoczesna. Wejście do budynku znajduje się w przestrzeni o podwójnej wysokości, prowadzi ona bezpośrednio do głównego salonu.

Projektanci postanowili skoncentrować cały układ funkcjonalny domy wokół klatki schodowej. Klatka  dzieli przestrzeń pomiędzy kuchnią, jadalnią i pokojem dziennym. Ciekawie wyglądają same schody. Ozdobiono je stalowymi linami, które zarazem stały się elementem balustrady. Na tyłach budynku, wyraźnie zaznaczono drewnianą część parteru. Łączy ona dwa skrzydła domu. Duży betonowy cokół, który schodzi do ogrodu, przenika również do wnętrza zajmując całą powierzchnię parteru. Duże przesuwne przeszklone panele, które wychodzą na ogród sprawiają, że granica między wnętrzem i zewnętrzną częścią zanika.