Dom znajduje się niedaleko parku krajobrazowego Swan Lake Park. Właściciel chciał mieć możliwość podziwiania pejzażu mokradeł. Właśnie dlatego postanowił wybudować obok domu wieżę widokową.

Projekt domu powstał w pracowni RongCheng. Architekci otrzymali zlecenie od inwestora, który zakochał się w okolicy. Jego marzeniem była możliwość podziwiania płaskich mokradeł znajdujących się niedaleko Morza Żółtego w Chinach. Co więcej, w bezpośrednim sąsiedztwie domu znajduje się park krajobrazowy Swan Lake Park, do którego każdej zimy zlatują się łabędzie z Syberii.

Projektanci z RongCheng zaproponowali minimalistyczną bryłę domu o kształcie prostopadłościanu. We wnętrzu dominuje prosta kolorystyka oparta na odcieniach szarości i bieli. Najciekawszym elementem domu jest towarzysząca mu wieża widokowa, z której rozciąga się widok na jezioro oraz pobliskie bagienne tereny.