Projekt mieszkania przygotowali architekci ze Studio AIR. Jego wnętrze wypełniono eleganckimi dodatkami, które zestawiono z motywem w kolorze złotym.

Mieszkanie ma 75 m kw. powierzchni. Jego projekt zakładał zmianę układu ścian i funkcji pomieszczeń. By sprostać wymaganiom właścicieli architekci zaprojektowali między innymi szklaną ścianę, która wydziela część sypialni. Szkło w tym miejscu to nie jest dzieło przypadku. Dzięki takiej ścianie do wnętrza wpada więcej naturalnego światła. Dodatkowo chcąc doświetlić wnętrze projektanci zaproponowali ażurowe drzwi w pomieszczeniu gospodarczym, w którym ukryto pralkę.

We wnętrzu rządzą: drewno, kamień oraz brąz. Projektanci świadomie sięgnęli po to zestawienie, dzięki czemu udało się uzyskać elegancki efekt. Doskonale widać to w salonie, który jest połączony z kuchnią, dlatego mieszkańcy mogą tutaj spędzać swój wolny czas nie tylko przed telewizorem, ale również wspólnie gotując czy podczas jedzenia posiłków. Z myślą o wspólnych śniadaniach zaprojektowano przedłużenie kuchni.

Sypialnię ozdobiono tapetą z botanicznym wzorem. Z kolei o atmosferę w salonie zadbano montując bio kominek, który na co dzień jest skryty w szafie.