Powstało z połączenia dwóch mieszkań, jednak zostało zaprojektowane tak, aby w przyszłości móc ponownie je podzielić. Architekci z pracowni Hamak.pro stanęli przed zadaniem zaprojektowania mieszkania o łącznej powierzchni 150 m kw. Powstałe wnętrze jest eleganckie, jednak w środku znaleźć można odnowione meble z okresu PRL. 

Sporej wielkości przestrzeń pozwoliła stworzyć komfortowe wnętrze i wydzielić dwie części kuchenne. Jedna to samodzielna kuchnia, a druga znalazła się w salonie – tutaj projektanci sięgnęli po ciekawy zabieg, aneks kuchenny ukryty został za przesuwnymi ścianami, co ułatwia zachowanie porządku w przypadku, kiedy właścicieli odwiedzają niespodziewani goście. Podobnie ukryto drugie drzwi wejściowe do mieszkania.

Estetyka wnętrz łączy w sobie elementy klasyki i lekkiej ekstrawagancji. Obok nawiązań do stylu art déco pojawiają się tutaj mocne, nowoczesne akcenty. Architekci wykorzystali zarówno meble i dodatki pochodzące z najnowszych kolekcji, jak również sięgnęli po starannie odrestaurowane klasyki znane naszym dziadkom. W środku znaleźć też można elementy nawiązujące do Bauhausu. Wszystko to zostało spięte ciepłymi barwami, co dało różnorodny, ale ostatecznie spójny efekt. 

W projekcie zastosowano wiele niekonwencjonalnych i autorskich rozwiązań, w szczególności w obrębie detali z użyciem szkła i metalu. To stanowiło liczne wyzwania na etapie ich wykonania, ale zakończyło się pełnym sukcesem zespołu Hamak.pro.