Sklep znajduje się w Walencji. Zaprojektowali go architekci z pracowni Nihil Estudio, którzy chcieli stworzyć miejsce, służące nie tylko sprzedaży butów, ale także zachęcające do odkrywania przestrzeni.

To firmowy butik sklepu D Brand. Jego właściciele zapragnęli, by powstałe miejsce było niczym pudełko, które z każdej strony wygląda inaczej i zachęca do eksploracji. To, co było tylko początkowym pomysłem, udało się zrealizować. Sklep zupełnie inaczej wygląda z zewnątrz, a powstałe wewnątrz zakamarki wykończono tak, by oddawały innego ducha stylistyki.

Dominującą czerń przełamano jasnymi akcentami: bielą, czerwienią i odcieniami zieleni. Całość ocieplają też drewniane elementy. Zastosowana czerń nie jest dziełem przypadku. Chodziło o to, aby w maksymalnym stopniu skupić wzrok i uwagę klientów na prezentowanych modelach butów, bez niepotrzebnego rozpraszania.

Zdjęcia: UKEMOTION