Rilak’s Relax House to niewielka, rodzinna rezydencja znajdująca się w Alibunar w Serbii. Zaprojektowana została przez Modelart Arhitekti jako miejsce na wakacyjne wypady.

Dwupiętrowy budynek składa się z otwartego parteru wraz z sypialnią i łazienką. Na poddaszu natomiast zaplanowano trzy przestronne sypialnie. Bryła odzwierciedla tradycyjne domy budowane dawniej w tym rejonie. Usytuowano go tak, aby dłuższa część domu otwierała się na zielony ogród. Szerokie panoramiczne okna poza przepięknym widokiem idealnie doświetlają wnętrza.

Fasada z czarnej cegły została rozbita niewielkimi, żółtymi akcentami zdobiącymi okna. Ciemna fasada idealnie kontrastuje z białym i jasnym wnętrzem. Dom w środku utrzymany został w minimalistycznym stylu. Architekci postawili tutaj na prostotę. Wysokie sufity i białe ściany stały się idealnym tłem dla detali.