Jewel Box to niezwykła rezydencja zaprojektowana przez znane i cenione biuro architektoniczne z Szangaju Design Paradigms.

Obiekt powstał na podłużnej, wąskiej działce, z której rozpościera się przepiękny widok na Jezioro Genewskie. Ze względu na dość  znaczne nachylenie terenu, zdecydowano się na stworzenie wielopoziomowej struktury, dzięki czemu pomieszczenia są nie tylko większe ale również lepiej doświetlone. Jewel Box pokryto specjalnie zaprojektowaną elewacją, która nie tylko świetnie absorbuje ciepło ale również energie słoneczną. Pobiera także wodę deszczową wykorzystywaną później przy podlewaniu ogrodu, tak więc willa pomimo dużych rozmiarów jest wysoce energooszczędna. Nietypowa bryła domu jak i różnorodność naturalnych materiałów zastosowanych przy jego wykończeniu sprawia, że Jewel Box jest nowoczesny i oryginalny zachowując przy tym rodzinny i ciepły charakter.