Poznańscy architekci znowu zaskoczyli. Zaprojektowali wnętrze Kawiarni Cafeina, która znalazła się w niewielkim Skórzewie.

Kawiarnia Cafeina powstała w centrum handlowym Mallwowa w Skórzewie pod Poznaniem. Lokal został urządzony tak, aby każdy z jego gości mógł poczuć się jak w domu. Przytulną atmosferę stworzono wypełniając wnętrze ciepłymi, drewnianymi meblami oraz biokominkiem, który umieszczony został w centralnym punkcie kawiarnii. Tuż obok kominka umieszczony został duży stół, z którego korzystać mogą wszyscy. Taki zabieg ułatwia przełamywanie barier między ludźmi, oraz sprawia, że panujący tam klimat staje się luźniejszy.

Dodatkowo w lokalu znalazł się podwieszony sufit, który ma przywodzić na myśl dwuspadowy dach. Zupełnie tak jak w prawdziwym domu.

Kolejnym zabiegiem, który ma sprawić, że wnętrze stanie się przytulniejsze jest ułożenie płytek według specjalnego wzoru. W środkowej części podłogi płytki ułożono tak, aby wyglądem imitowały dywan. Całość wieńczy harmonijne oświetlenie: tradycyjne lampy z nowoczesnym wzornictwem oraz lampy w stylu retro z miękkimi kształtami.