Zaprojektowano je tak, aby oglądając film można się było poczuć jak na kanapie u siebie w domu.

Nietypowe kino powstało w Šamorín-Čilistov pod Bratysławą. Salę zaprojektował architekt Michal Staško we współpracy z firmą TULI. Inwestor chciał stworzyć miejsce, które nie będzie kolejnym multipleksem z fotelami. Dlatego zdecydowano się na totalną modernizację kinowej sali.

Wcześniej w kinie znajdowało się 300 miejsc siedzących w klasycznym układzie, po metamorfozie wnętrze kina wypełniło się setką kolorowych pufów. Siedziska umieszczono w równie barwnych boksach, które widzom mają dawać poczucie prywatności.

Chcieliśmy stworzyć miejsce, które w maksymalnym stopniu zapewni widzom poczucie komfortu – powiedział architekt Michal Staško.

Na kolorowych pufach można usiąść lub wygodnie się położyć. Oglądanie filmów jeszcze nigdy nie było tak przyjemne!

gif-1x

gif-2

gif-3

Zdjęcia: Erik Ďuriš