Kaspar Weyrer Strasse to minimalistyczny kompleks mieszkalny położony w Insbrucku,  w zachodniej Austrii.

Kompleks zaprojektowany został przez dwójkę lokalnych architektów: Snøhetta i Werner Burtschera. Układ architektoniczny mieszkań zachęca do interakcji pomiędzy mieszkańcami, a także ułatwia kontakty społeczne we wspólnych obszarach, takich jak wspólne tereny zielone, przypominający pasaż łącznik czy nawet w części podziemnej. Ich układ pozwala również na maksymalne doświetlenie wszystkich mieszkań i zachęca właścicieli do wypoczynku, oraz zabawy na świeżym powietrzu.

Osiedle w całości powstało z elementów prefabrykowanych, a architekci duży nacisk położyli na naturalne materiały. Ściany nośne wykonano z jodłowego drewna klejonego. Powierzchnie na tarasie i przestrzeni wspólnej pokryto natomiast deskami sosnowymi. Dodatkowo dachy kompleksu pokryto zielenią i udostępniono jako przestrzeń wspólną.