Dom powstał 20 lat temu nad najdłuższym jeziorem w Polsce. Formuła projektowa obowiązująca wówczas mocno się zdezaktualizowała i inwestorzy postanowili dokonać totalnej zmiany wnętrza.

Nowy projekt powstał w studiu architektonicznym PULVA, którzy postanowili zmodernizować nie tylko wnętrza, ale również przebudować budynek. W efekcie zlikwidowano większość ścian działowych oraz kilka ścian nośnych, powiększając okna architekci otworzyli dom na ogród, sprawiając, że wnętrze wydaje się być większe.

Nie jest tak minimalistyczny jak większość projektów PULVA, dlatego był sporym wyzwaniem dla całego zespołu. Cechą dla nas najważniejszą jest w nim otwarcie przestrzeni i budowanie jej poprzez kolor i światło. 

-dodają autorzy projektu.

Realizacja rozpocznie się już w przyszłym roku. Nie możemy się doczekać, aż pokażemy wam finalny efekt!