Budynek powstał w Tokio w Japonii. Jego projekt oddaje ducha tak zwanych „spite houses”, czyli niewielkich budynków, które Japończycy potrafią zmieścić nawet na najmniejszych działkach.

Wygląd biurowca opracowała firma SO&CO. Jego frontowa część ma zaledwie 2,7 m szerokości i składa się z pięciu poukładanych na siebie modułów z przestrzeniami biurowymi. Biurowiec powstał na działce o kształcie litery „L” i od innych budynków oddalony jest o zaledwie kilka centymetrów.

Surowy wygląd biurowca ma być jego atutem – z jednej strony przyciąga wzrok przechodniów, a z drugiej przebywającym wewnątrz gwarantuje poczucie prywatności. Jego frontowa ściana ma niewiele przeszkleń, a głównym źródłem naturalnego światła jest umieszczony na dachu świetlik.

Boczne ściany wykonano ze szklanych paneli, które mają sprawiać wrażenie zwykłych okien. Aby rozjaśnić wnętrze architekci zaproponowali powstanie klatki schodowej w kolorze białym. Schody łączą pięć poziomów, na których powstało pięć oddzielnych przestrzeni biurowych.

źródło: SO&CO