Studio architektoniczne AND po raz kolejny udowadnia, że niemal każdy ich projekt to wielki sukces. Tym razem odpowiadają za budynek kawiarni, która stanęła w Paju, w Korei Południowej.

Budynek nie jest jednak tylko kawiarnią. Na parterze wprawdzie można napić się kawy, zjeść kawałek ciasta i wypocząć, jednak zupełnie inna funkcja znalazła się w górnej części budynku. Architekci urządzili tam bowiem przestronne mieszkanie, w którym mieszka właściciel kafeterii.

Uwagę najbardziej przykuwa fasada. Całość nieregularnej bryły pokrywają panele ze stali oraz surowy beton. Jednak najciekawszy efekt zobaczyć można wieczorem, gdy dochodzące ze środka budynku oświetlenie tworzy wspaniałą grę świateł. Wnętrze utrzymane zostało w minimalistycznym, surowym klimacie. Dominują w niej szarości, drewno, szkło i matowa stal. Jak wam się podoba?