Zaprojektowana przez BUCK.STUDIO wrocławska restauracja CAMPO Modern Grill wygrała nagrodę w kategorii „Restaurant” w międzynarodowym konkursie WIN Awards 2017 w Londynie. Projekt jako jedyny z Polski konkurował z  restauracjami z Wielkiej Brytanii, Australii i Hong Kongu.

CAMPO serwuje kuchnię międzynarodową z południowoamerykańskimi akcentami (empanadas, ceviche, tapas). Niekwestionowaną specjalnością restauracji są argentyńskie steki z krów ras Black Angus i Hereford, pochodzące z ekologicznej hodowli Dietera Meiera – szwajcarskiego reżysera, muzyka i performera.  Mięso jest przygotowywane w piecu grillowym Josper, opalanym specjalnym argentyńskim węglem drzewnym, dzięki któremu dania mają wyjątkowy posmak ogniska. Kartę uzupełniają pozycje wegetariańskie, ryby i owoce morza, klasyczne desery oraz fantastyczny wybór win, wśród których znajdują się organiczne wina PURO Dietera Meiera, które CAMPO serwuje jako jedyne miejsce w Polsce.

Nowoczesne, przestronne wnętrze, utrzymane w ciemnej kolorystyce, jest wykończone szlachetnymi, naturalnymi  materiałami, które odzwierciedlają prostotę, szczerość i szacunek do natury – najważniejsze wartości definiujące CAMPO. Są one widoczne także w menu z daniami przygotowanymi w duchu „comfort food”, w których najwyższej jakości argentyńskiej wołowinie towarzyszą lokalne produkty, sezonowe owoce i warzywa oraz wyjątkowy wybór win.

Całość projektu charakteryzuje ogromna dbałość o szczegóły, widoczna w każdym aspekcie funkcjonowania lokalu: serwowanych daniach, obsłudze, sposobie wykończenia mebli
oraz doborze wyposażenia, z którego większość (żyrandole, stoły, stoliki, pomocniki kelnerskie, karty menu, podkładki) została zaprojektowana i wykonana przez lokalnych rzemieślników specjalnie
dla CAMPO.

Międzynarodowe jury konkursu tak uzasadniło swój werdykt:

Projekt ma wyrazisty charakter ze starannie przemyślanymi rozwiązaniami, które zostały znakomicie zrealizowane. To wyjątkowe wnętrze zdecydowanie wyróżniło się konsekwentnym i sugestywnym stylem wizualnym. Odważne użycie ciemnej palety kolorystycznej skupia uwagę na użytych materiałach i ich teksturach. Niezwykła dbałość o detale jest obecna także w identyfikacji wizualnej
i akcesoriach, prowadząc spójny dialog z gośćmi restauracji.

 

„W CAMPO gotujemy z sercem – tak jak gotujemy dla naszych rodzin i przyjaciół”, głosi motto restauracji. Pierwsza nagroda w kategorii „Interior Projects – Restaurants” w prestiżowym konkursie WIN Awards 2017 jest dowodem na to, że w CAMPO nie tylko jedzenie jest na najwyższym poziomie, oprócz uczty na talerzu możemy spodziewać się tu także obcowania z architekturą i designem na najwyższym, światowym poziomie.

 

Pełna lista projektów nagrodzonych WIN Awards 2017:
https://static.swipeuk.com/assets/1519653898-win17-winners-brochure.pdf

 

Więcej informacji o projekcie:
http://www.buck.pl/pl/?item=campo