Za projekt wnętrz odpowiada biuro architektoniczne Archlin Studio,a wykonano je na zlecenie starszego małżeństwa z Tajpej.

Lokalizacja samego budynku jest dość wyjątkowa, mieści się on w słynnym Parku Narodowym Yangming na Tajwanie. Niestety 40 letni dom był w fatalnym stanie i wymagał natychmiastowego remontu. Głównym celem architektów było zwiększenie powierzchni użytkowej mieszkania oraz stworzenie punktu widokowego na niesamowity, pełen zieleni krajobraz, który otacza obiekt. Efekt ten uzyskano dzięki wyburzeniu zbędnych ścian i kolumn, a także wstawieniu dużych panoramicznych okien. Między kuchnią a salonem zamontowano natomiast półprzezroczystą ruchomą przegrodę oraz regał o ciekawej ażurowej formie. Całość utrzymana jest w stonowanej, ciepłej kolorystyce, a większość mebli i dodatków wykonano z wysokiej klasy naturalnych materiałów. Dzięki temu właściciele mogą być jeszcze bliżej przyrody i odczuwać więź między wnętrzem domu a jego otoczeniem każdego dnia.