Maleńką chatkę zaprojektowali architekci z biura ECE Architecture. Konstrukcja stanęła na skalistej plaży w Worthing w południowej części Wielkiej Brytani. Ta lokalizacja była wybrana świadomie. Architektom spodobał się odcień tamtejszej wody, błękit nieba i wszechobecne, drobne kamienie.

Jaki jest cel powstania tej chatki? Architekci przyznają, że jest to tylko ciekawa instalacja, która ma sprawić, że sztuczny obiekt wejdzie w interakcję z naturą. Umożliwić to ma elewacja niewielkiej kostki. Jej ściany i dach zostały pokryte płytami, które imitują lustro. W ten sposób można odnieść wrażenie, że wszystko, co otacza budynek staje się nieodłącznym elementem jego elewacji. Przerażonych czytelników informujemy, że pod lustrzaną warstwą położona została specjalna siatka, która jest niewidoczna dla ludzi, jednak jak najbardziej dla lokalnego ptactwa. Póki co instalacja jest tylko ciekawym elementem zdobiącym plażę i wzbudza zainteresowanie spacerujących po okolicy mieszkańców.