Projekt tego nietypowego, drewnianego domku stworzyło studio projektowe Rever&Drage. Stworzyli ją dla aktywnej rodziny, która ceni sobie bliskość natury i górskie środowisko.

Budynek został w pełni wyposażony, dzięki czemu nie trzeba go traktować jedynie jako domku na letni wypad, a całoroczny dom dla rodziny. W niewielkich, choć bardzo funkcjonalnym obiekcie znalazło się miejsce na kuchnię, dwie sypialnie, salon z kominkiem, a także pralnię i garaż połączony z salą do ćwiczeń. Elementem, który najbardziej wyróżnia domek na Troll’s Peak jest dach, który został wykonany z czterech, różnych materiałów. Dach garażu pokryto szkłem, dzięki czemu część poświęcona aktywnościom sportowym jest stale doświetlona światłem słonecznym, oferujac jednocześnie panoramiczny widok na okoliczne góry. Podobny widok dostępny jest również z salonu, który został zadaszony tradycyjną dachówką. Część kuchenną pokryto panelami fotowoltaicznymi, które zaopatrują dom w energię. Najciekawsze rozwiązanie zastosowano jednak nad częścią poświęconą  pod gabinet i warsztat. Dach tam został przysłonięty mchem, pobrany z okolicznych polan, dzięki czemu idealnie wpisuje się w okoliczny krajobraz.