Budynek zaprojektował hiszpański architekt Miguel Ángel García-Pola Vallejo. Znajduje się on w małym miasteczku Oviedo i pełni rolę szkolnej stołówki oraz miejsca, w którym można organizować różne wydarzenia i imprezy kulturalne skierowane do wszystkich mieszkańców regionu.

Budynek został zaprojektowany tak, aby jego budowa trwała możliwie jak najkrócej. Choć trudno w to uwierzyć, to prace budowlane trwały zaledwie 45 dni. Tak krótki termin udało się osiągnąć dzięki zastosowaniu wielu prefabrykowanych elementów, które na miejsce budowy docierały już w całości.

Powierzchnia nowego budynku wynosi ponad 226 m kw., a całość zaprojektowana została na zasadzie “openspace”. Po wschodniej stronie architekt umieścił kuchnię, natomiast po drugiej  łazienki wraz z toaletami. García-Pola Vallejo postanowił również, że do wykończenia wnętrz wykorzysta jedynie kolor żółty. Jak sam mówi, zdecydował się na ten kolor ponieważ jest wyjątkowo ciepły, radosny, mocny oraz idealnie kontrastuje z szarością blachy użytej na elewacji oraz zielenią, która otacza cały kompleks.

Co ciekawe, budynek można w każdej chwili powiększyć. Kiedy zajdzie taka potrzeba to z  fabryki przyjadą nowe elementy, które pozwolą zwiększyć powierzchnię budynku o pomieszczenia, w których będzie mogła powstać na przykład biblioteka czy sala do organizowania wystaw. W sumie koszt całej inwestycji to 270 000 euro.