Każdy kto choć raz szukał miejsca parkingowego w centrum miasta wie, jak bardzo potrzebne są rozsądnie zaplanowane publiczne miejsca postojowe i rozwiązania typu Park & Ride. W niemieckim mieście Kolonia przebudowano parking miejski, który jest teraz nie tylko funkcjonalny, ale również całkiem ładny.

Parking P22 istniał w tym miejscu od wielu lat, jednak władze miasta postanowiły go przebudować, by nadać mu nowe funkcję, a także by odmienić jego fasadę. Do współpracy zaproszono niemiecką pracownię Wulf Architekten, której zadaniem było dostosowanie budynku do wymagań XXI wieku, a także modernizacja fasady.
Architekci zaproponowali nowy rozkład wnętrza parkingu, zaplanowali kilka nowych wejść i kładek prowadzących do obiektu, a także stworzyli miejsca dla rowerów oraz stacje do ładowania pojazdów elektrycznych. Największą zmianę widać jednak z zewnątrz. Architekci zaproponowali pokrycie budynku półprzezroczystymi panelami, które zostały wykonane częściowo z odzyskanego plastiku. Każdy z paneli był przycinany laserowo w taki sposób, by po zestawieniu ich na całości ściany tworzyły subtelną powłokę przypominającą łuski ryby. Parking pomieści łącznie 3260 pojazdów, które mogą parkować na pięciu poziomach.