Niewiele jest restauracji takich, w których od razu, dzięki wnętrzom czujemy się dobrze i przytulnie. Właśnie tak jest w tej restauracji!

Projekt restauracji powstał w pracowni Xuhui Zhang. Architekt i projektant wybrał do urządzenia wnętrza jasnych, pastelowych kolorów, wśród których dominuje biel i mięta. Restauracja powstała na jednej z najpopularniejszych ulic w Nowym Jorku. Celem, który chciał uzyskać Xuhui było stworzenie przyjaznego otoczenia, które będzie odzwierciedlać klimat wiosny we wschodniej Azji. Projektant nie chciał jednak stworzyć normalnego, banalnego wnętrza z baldachimami i złotymi smokami. Postanowił odwołać się do ładu i harmonii, która panuje w naturze, przy użyciu jasnych barw i prostego designu. Tak powstało Junzi Kitchen. Chińczyk udowodnił tym samym, że naprawdę niewiele trzeba, by stworzyć jasne i przyjazne ludziom wnętrze, w którym aż chce się spędzać czas … i oczywiście jeść!


Projekt: Xuhui Zhang, Andy Chu, Limeng Jiang, Fran Fang