Projekt tego niewielkiego mieszkania powstał w pracowni Atelier Starzak Strebicki. Architekci pokazali, jak na niewielkiej powierzchni zmieścić najpotrzebniejsze rzeczy.

Wnętrze wakacyjnego apartamentu w Niechorzu zaprojektowano z myślą o dopasowaniu do stylu życia wczasowiczów. W rezultacie powstała otwarta przestrzeń, której funkcjonalność i komfort zamieszkiwania definiowane są przez samych użytkowników. Umożliwiają to zarówno przesuwne drzwi łączące dwa pokoje jak i mobilne meble (między innymi łóżka na kółkach) oraz wyraziste kolory tworzące atmosferę domowości w sytuacji tymczasowego pobytu.

Rytm przestrzeni wyznacza zasada zestawiania przeciwieństw (łączenie/dzielenie, skupianie/rozsuwanie, wydobywanie/ukrywanie) nadająca doświadczeniu jej użytkowania wysoce indywidualny charakter. Użyte trwałe materiały, takie jak sklejka szalunkowa czy granit pozwalają na łatwe utrzymanie pomieszczenia w czystości. Wnętrze można dowolnie konfigurować w zależności od zmieniającej się liczby osób (od dwóch do pięciu).