Budynek zaprojektowany przez biuro architektoniczne UNStudio z Amsterdamu znajduje się na obrzeżach niewielkiej wsi w północnej Holandii. Duże znaczenie w pracy nad projektem domu miała jego lokalizacja.

Dom z jednej strony otoczony jest przez ogromne tereny leśne, a z drugiej otwartą przestrzeń. W obiekcie znajduje się wiele udogodnień oraz najnowszych rozwiązań technologicznych, dlatego architekci śmiało swój projekt nazywają domem przyszłości.

Część prywatna zlokalizowana została od strony lasu, aby zapewnić mieszkańcom jak największy komfort i intymność. Przestrzeń dzienną urządzono od strony frontowej, a salon nietypowo umieszczony został na najwyższej kondygnacji gdzie projektanci umieścili wielkie, panoramiczne okna uzyskując niesamowite widoki.

Otwarta i centralna klatka schodowa zapewnia odpowiednią cyrkulację powietrza na powierzchni całego domu oraz stanowi jego integralną cześć. Na dachu umieszczono baterie słoneczne, które nie tylko stanowią dodatkowe źródło energii, ale również odpowiedzialne są za podgrzewanie wody. Specjalny system  odzyskiwania ciepła pozwala zmniejszyć rachunki za ogrzewanie do ponad 40 proc. Ciekawym zabiegiem jest również zamontowanie przyciemnianych szyb, które podczas cieplejszych dni zmniejszają przyrost ciepła we wnętrzu. Wszystkimi urządzeniami właściciele mogą sterować zdalnie za pomocą smartfonów. Dzięki temu każdego dnia mają możliwość dopasowania domu do swoich potrzeb. (ms)