Будинок з мистецтвом. Інтер’єр створили архітектори Kuoo Tamizo Architects

Дизайн інтер’єру будинку з такою оригінальною формою вимагав не менш виразної концепції. Kuoo Tamizo Architects створили її з великою послідовністю і увагою до деталей, але не забуваючи, що це місце для життя, тому яскравий зовнішній вигляд повинен йти рука об руку з функціональністю і домашнім теплом.

Клієнт хотів, щоб інтер’єр був функціональним і водночас дуже затишним. Він підкреслив, що хотів би, щоб усі приміщення були єдиними як з точки зору кольорів, так і використаних матеріалів “, – розповідає Катажина Куо Столярська, яка разом з Матеушем Куо Столярським керує бюро Kuoo Tamizo Architects, про очікування власника будинку.

Тому дизайнери обрали за основу теплий білосніжний відтінок. І стіни, і стеля, і вбудована техніка по всьому будинку виконані в тому ж сіро-коричневому кольорі. Чорні акценти додають динаміки.

Будинок площею трохи більше 300 квадратних метрів має сучасний горизонтальний корпус (спроектований Reform Architekt), а численні скляні стіни – як зовнішні, так і внутрішні – відкривають інтер’єри до саду та один до одного. Оригінальним рішенням є скляна кабіна в центрі вітальні – своєрідний атріум, що відкриває внутрішній сад зверху. Kuoo Tamizo Architects спроектували озеленення – рослини в ефектних горщиках від бельгійського бренду Atelier Vierkant – і художню інсталяцію з вуличних світильників, яка з’єднує два поверхи.

Лаунж-зону визначають дерев’яні шафи на стелі та широкоформатний килим з композицією з диванів “Піксель” (Saba Italia). Телевізор був встановлений на електричному підйомнику – коли він не потрібен, він ховається в тумбу, а точніше в’їжджає в землю – що дозволило зберегти мінімалізм в інтер’єрі і не захаращувати скляну вітрину. Технічне нововведення, яке клієнтка дуже хотіла використати, добре спрацювало і в спальні.

Завершують композицію вітальні картини Гжегожа Ворпуса-Будзєєвського, які висять одна навпроти одної – художник створив їх спеціально для цього інтер’єру, тому вони ідеально вписалися в нього. Ще одне його полотно, виставлене на чорній стіні, прикрашає сходи на задньому плані. Враження спілкування з мистецтвом підкреслюється скульптурною формою сходів.

Всі фази місяця

Їдальня, розташована між вітальнею і кухнею, відокремлена від великого відкритого простору композицією, що нагадує домашній камін: над масивним столом, оточеним колом стільців, висить світильник Moon від Davide Groppi. Мотив світяться сфер і дисків у вигляді круглих дзеркал і світильників повторюється по всьому будинку.

На кухні увагу привертає кухонний острів з чорного каменю.

Оскільки в інтер’єрі багато скла, ми хотіли спроектувати нерухомі елементи, які б привертали увагу. Вони будуть не лише функціональним елементом, але й мистецькою формою “, – пояснює Катажина Куо Столярська ідею скульптурної форми острова.

На концепцію двох чорних валунів натякають два столики “Tethys” від Living Divani у лаунж-зоні. А монотонність однотонних фасадів кухонних гарнітурів на задньому плані урізноманітнюють вертикальні світильники “Dolma” бельгійського бренду Kreon, встановлені у фасадах.

Інтимні простори

Власники хотіли, щоб їхня спальня утворювала спільний простір з гардеробною та ванною кімнатою. Щоб розділити зони з відповідними функціями, архітектори використали скління. В результаті, лежачи в ліжку, можна бачити красиву окремо стоячу ванну “By Cocoon” і симетрично скомпоновану стіну умивальника з круглим дзеркалом. Якщо, звичайно, вам не захочеться подивитися фільм, в такому випадку телевізор з’являється з низької тумби для телевізора перед скляною стіною.

Простір ванної кімнати можна візуально об’єднати або відокремити від спальні за допомогою світла. Якщо ми вимикаємо світло у ванній кімнаті, погляд зупиняється на світильниках “Wireline” (Flos), що висять перед склом. На чорні рами розсувного скління натякає рама-шафа, в якій розміщене ліжко. Разом з чорним килимом і тумбочками вона утворює своєрідний острівець у світлому інтер’єрі.

Ванна кімната оздоблена мармуром Jolie Grey теплого сірого кольору, яким облицьована стіна умивальника та душова зона. Оскільки умивальник знаходиться в глибині ванної кімнати і відгороджений стінами, архітектори використали натяжну стелю над ним, завдяки чому він здається просторим і наповненим природним денним світлом.

У спальнях двох дочок-підлітків архітектори запропонували нестандартне рішення для письмових столів. – Ми підвісили їх до стелі на сталевих карка сах”, – пояснює Катажина Куо Столярська. Обидві кімнати оформлені в тому ж сіро-коричневому відтінку, що і весь будинок. Затишку додають м’які килими, натуральні тканини та, в одному випадку, м’який підголівник, а в іншому – рослини. Одна з дівчат обрала лампу “Місяць” – зменшену версію тієї, що висить над обіднім столом; в кімнаті іншої в круглому дзеркалі відбиваються три диски лампи “Космос” від Vibia. Загальне освітлення, як і в усьому будинку, забезпечують системи Move It від XAL.

Дівоча ванна кімната витримана у світлій кольоровій гамі. Її головною прикрасою є дзеркала з підсвічуванням неправильної, схожої на гальку, форми над круглими умивальниками “Ovvio” (NIC Design) у кольорі Cipria Matt. З іншого боку, унітаз і біде – це прямокутна серія “Cool” від того ж бренду. Все це доповнюється арматурою CEA Design в кольорі Bronze Satin, вбудованою душовою кабіною зі світлого дерева та душовою стінкою в тонкій чорній рамі.

Додатковою сімейною спа-зоною є сауна. Її гаряча зона має форму – знову ж таки – скляної кабіни, тоді як душова зона облицьована фрезерованим мармуром – таким же, як і у ванній кімнаті господарів.

Відповідаючи на запитання про сильні сторони цього інтер’єру, Катажина Куо Столярська вказує на довіру та прихильність клієнта. – Він подарував нам те, що його найбільше хвилювало, а потім ми повинні були передатиестафету. “Завдяки нашому спільному почуттю естетики ми дуже швидко досягли кінцевого результату“, – каже дизайнерка і підкреслює, що успіх цього проекту полягає в тому, що він був послідовно реалізований, 1 до 1. “Це ілюструє важливість співпраці та комунікації протягом усього процесу, від початку до кінця. І клієнт, і ми боролися за кожну деталь, щоб досягти найкращого результату.

Дизайн інтер’єру: Катажина Куо Столярська, Kuoo Tamizo Architects,https://www.instagram.com/kuoo_tamizo_architects/

Стилізація фотосесії: Катажина Куо Столярська та Матеуш Куо Столярський, Kuoo Tamizo Architects

Фотограф: Том Курек, https://www.instagram.com/tomkurek.co

Читайте також: Життя | Інтер’єри | Цікаві факти | Мінімалізм | whiteMAD в Instagram