Projekt aranżacji wnętrza warszawskiego Showroomu firmy Centor zrealizowany został w 2015 r. Odpowiada za niego studio architektoniczne exexe, które jest prowadzone przez Ligię Krajewską i Jakuba Pstraś.

Architekci stanęli przed zadaniem zaprojektowania wnętrza Showroomu dla warszawskiej firmy Centor. W sumie należało wypełnić 200 m kw. powierzchni. Głównym zamierzeniem było wytworzenie przestrzeni przyjaznej, pobudzającej do twórczej pracy, będącej jednocześnie miejscem spotkań biznesowych o różnym charakterze oraz nienachalnej ekspozycji produktów.

Organizację przestrzenną lokalu wyznaczają trzy obiekty, o formie pozaginanych ścian, wstawione w zastaną, prostopadłościenną przestrzeń, z których dwa stanowią jednocześnie główny nośnik ekspozycji produktów w salonie. Ich kształt został zaprojektowany w taki sposób, aby dzieliły lokal na szereg następujących po sobie, korelujących przestrzeni, o różnym przeznaczeniu: strefa wejściowa – strefa wypoczynkowa – ogród – recepcja i schody – biuro i sala konferencyjna – zaplecze socjalne.

Strefa wejściowa wyposażona została w fotele, które mają przywodzić na myśl domową atmosferę salonu, poczucie gościnności i otwartości. Sercem salonu jest wewnętrzny ogdód – miejsce nieformalnych spotkań, które stanowi jednocześnie centrum dla prezentacji produktów firmy.

W ogrodzie zaprojektowano 3 ruchome donice z roślinnością, dające możliwość szybkiej rearanżacji tej przestrzeni na potrzeby organizacji przyjęć, bądź też sprawnej wymiany ekspozycji.

Recepcję zdecydowano się umieścić za ogrodem. Jest ona ściślej połączona ze strefą biurową salonu niż z wejściową a projektowana indywidualnie lada, stanowi jednocześnie miejsce do dyskusji na stojąco pomiędzy pracownikami i gośćmi Showroomu. Neutralne tło dla tej strefy stanowi balustrada z blachy perforowanej, za którą znajdują się schody prowadzące na antresolę, gdzie umieszczono część biurowo-techniczną. Duże okno z antresoli umożliwia ciągły kontakt pomiędzy poziomami salonu. Za ladą umieszczono strefę biurowo-konfrencyjną wraz z zapleczem socjalnym.