Projekt w przedwojennej kamienicy przy ul. Wiejskiej obejmuje przeorganizowanie przestrzeni wspólnych oraz mniejszych pokoi spotkań biura YouGov. Linię wejścia zaakcentowano mocnym kolorem ściany z trójwymiarowym logotypem oraz rytmicznymi pasami z kolorowych tkanin, zawieszonymi w przestrzeni między piętrami.

Na piętrze trzy pokoje zostały zaaranżowane do nowych funkcji – spotkań w grupach projektowych i zebrań całego zespołu. Charakter spotkań dedykowany każdemu pomieszczeniu jest inny, co wyróżniono nadając im kolory z identyfikacji wizualnej firmy. Pracownicy Yougov’a często biorą udział w telekonferencjach. Akustyka jest dla nich bardzo ważna. Aby ją poprawić zastosowano panele akustyczne oraz tkaniny.

Parter: wejście, poczekalnia, przestrzeń do wspólnych śniadań zespołu, pokój spotkań.

Piętro: pokój spotkań i telekonferencji, sala prelekcji, sala spotkań z zarządem.

Projekt:
Emilia Schudy, Małgorzata Zbierska | monarchia.design | realizacja 2019

Zobacz również: Architektura | Biuro | Biurowiec | Metamorfoza | Warszawa | Wnętrza

YouGov