Geometryczna faktura, oryginalny czekoladowy smak oraz tradycyjne metody wypalania malezyjskich ziaren kakaowca. To przepis na czekoladę, która zachwyci najbardziej wymagających amatorów słodkości.
Beau Cacao to londyńska cukiernia założona w 2013 roku przez Bo San Cheung oraz Thomas’a Delcour’a. Jaki był ich cel? Stworzyć czekoladę niepowtarzalną. Taką, która zachwyci nie tylko perfekcyjnie kakaowym smakiem. Chcieli by wygląd ich tabliczek i ich opakowania krzyczały z wystawy „Zjedz mnie!”. Dla cukierników ważne było również nawiązanie do malezyjskiej tradycji oraz jakości wypalania ziaren kakao. Stąd każda tabliczka sygnowana jest logiem marki, czyli kiełkującym ziarnem kakaowca.
Zespół budynków mieszkalnych zaprojektował Martin Cenek. Zbudowane zostały w 2022 r. w Pradze w Czechach.…
Penthouse znajduje się w inwestycji Deo Plaza przy ulicy Chmielnej w Gdańsku. To dwupoziomowa przestrzeń…
Ten neoklasycystyczny hotel skrywa w sobie zachwycające secesyjne wnętrze. Wybudowany pod koniec XIX wieku Gran…
Będzie mieć 32 m wysokości. Nowa siedziba Instytutu Łukasiewicz-Itech i Centrum Łukasiewicz zbudowana zostanie w…
Mieszkanie z nutką vintage to najnowsza realizacja pracowni projektowej Grupa NONO. Właściciele mieszkania to miłośnicy…
Lubisz niecodzienne połączenia, odważne kroje i fasony, a także wysoką jakość ubrań? Chcesz w dobrym…
Ta strona korzysta z pliki cookie, dzięki którym informacje są przechowywane na Twoim komputerze. Pozostawanie na tej stronie oznacza wyrażenie zgody na wykorzystywanie plików cookie.
Dowiedz się więcej