Zaprojektowana przez BUCK.STUDIO wrocławska restauracja CAMPO Modern Grill wygrała nagrodę w kategorii „Restaurant” w międzynarodowym konkursie WIN Awards 2017 w Londynie. Projekt jako jedyny z Polski konkurował z restauracjami z Wielkiej Brytanii, Australii i Hong Kongu.
CAMPO serwuje kuchnię międzynarodową z południowoamerykańskimi akcentami (empanadas, ceviche, tapas). Niekwestionowaną specjalnością restauracji są argentyńskie steki z krów ras Black Angus i Hereford, pochodzące z ekologicznej hodowli Dietera Meiera – szwajcarskiego reżysera, muzyka i performera. Mięso jest przygotowywane w piecu grillowym Josper, opalanym specjalnym argentyńskim węglem drzewnym, dzięki któremu dania mają wyjątkowy posmak ogniska. Kartę uzupełniają pozycje wegetariańskie, ryby i owoce morza, klasyczne desery oraz fantastyczny wybór win, wśród których znajdują się organiczne wina PURO Dietera Meiera, które CAMPO serwuje jako jedyne miejsce w Polsce.
Nowoczesne, przestronne wnętrze, utrzymane w ciemnej kolorystyce, jest wykończone szlachetnymi, naturalnymi materiałami, które odzwierciedlają prostotę, szczerość i szacunek do natury – najważniejsze wartości definiujące CAMPO. Są one widoczne także w menu z daniami przygotowanymi w duchu „comfort food”, w których najwyższej jakości argentyńskiej wołowinie towarzyszą lokalne produkty, sezonowe owoce i warzywa oraz wyjątkowy wybór win.
Całość projektu charakteryzuje ogromna dbałość o szczegóły, widoczna w każdym aspekcie funkcjonowania lokalu: serwowanych daniach, obsłudze, sposobie wykończenia mebli
oraz doborze wyposażenia, z którego większość (żyrandole, stoły, stoliki, pomocniki kelnerskie, karty menu, podkładki) została zaprojektowana i wykonana przez lokalnych rzemieślników specjalnie
dla CAMPO.
Międzynarodowe jury konkursu tak uzasadniło swój werdykt:
Projekt ma wyrazisty charakter ze starannie przemyślanymi rozwiązaniami, które zostały znakomicie zrealizowane. To wyjątkowe wnętrze zdecydowanie wyróżniło się konsekwentnym i sugestywnym stylem wizualnym. Odważne użycie ciemnej palety kolorystycznej skupia uwagę na użytych materiałach i ich teksturach. Niezwykła dbałość o detale jest obecna także w identyfikacji wizualnej
i akcesoriach, prowadząc spójny dialog z gośćmi restauracji.
„W CAMPO gotujemy z sercem – tak jak gotujemy dla naszych rodzin i przyjaciół”, głosi motto restauracji. Pierwsza nagroda w kategorii „Interior Projects – Restaurants” w prestiżowym konkursie WIN Awards 2017 jest dowodem na to, że w CAMPO nie tylko jedzenie jest na najwyższym poziomie, oprócz uczty na talerzu możemy spodziewać się tu także obcowania z architekturą i designem na najwyższym, światowym poziomie.
Pełna lista projektów nagrodzonych WIN Awards 2017:
https://static.swipeuk.com/assets/1519653898-win17-winners-brochure.pdf
Więcej informacji o projekcie:
http://www.buck.pl/pl/?item=campo
Zbudowany został w 1933 roku. Dom Aleksandry lljinienė w Kownie w Litwie to jeden z…
Bagno Shreka, dom Barbie, latający dom z filmu Odlot, a może Dom Ojca Chrzestnego? Wybór…
Po latach wrócił pomysł budowy podmorskiego połączenia, dzięki któremu koleją dostaniemy się do Afryki. Hiszpanię…
Identyfikacja wizualna Nagrody Literackiej Gdynia została zaprojektowana przez polską pracownię TOFU Studio. O pracowni pisaliśmy…
Wyróżnienia must have przyznawane są już od 2011 r. Trafiają one do polskich firm, projektantów…
W wolnym czasie można robić różne rzeczy, a szczególnie gdy jest ładna pogoda. Aktywne spędzanie…
Ta strona korzysta z pliki cookie, dzięki którym informacje są przechowywane na Twoim komputerze. Pozostawanie na tej stronie oznacza wyrażenie zgody na wykorzystywanie plików cookie.
Dowiedz się więcej