Lokal znajduje się w miejscowości Torrent w hiszpańskim regionie Walencja. Zaprojektowali go architekci z lokalnej pracowni Nihil Estudio. Co ciekawe, architekci nie ograniczyli się tylko do wystroju. Ich zadaniem było stworzenie całej identyfikacji wizualnej Coconut.

Rzadko spotyka się projekty realizowane od A do Z. Ten właśnie takim jest. Architekci z hiszpańskiej pracowni Nihil Estudio stanęli przed zadaniem zaprojektowania wnętrza lokalu, w którym będą sprzedawane wyroby cukiernicze oraz w którym będzie można spędzić z przyjaciółmi czas przy filiżance kawy.

Wnętrze lokalu inspirowane jest słodyczami. Dominują tu jasne i pastelowe kolory, a spore przeszklenia mocno doświetlają wnętrze. Dużo szkła znalazło się również za ladą, która graniczy z kuchnią. Taki zabieg sprawił, że odwiedzający Coconut klienci mogą podpatrywać rzemieślniczą pracę piekarzy i cukierników.

Całość wieńczy specjalnie zaprojektowany system identyfikacji wizualnej. Hiszpańscy projektanci przygotowali charakterystyczną czcionkę, wizytówki, opakowania do produktów, filiżanki i nawet fartuchy pracowników.

źródło: materiały prasowe