Wnętrze biura zaprojektowali architekci z pracowni Studio Perspektiv. Powstało dla jednej z największych firm branży IT w Słowacji.

Biuro powstało w 2018 r. Cel był taki, aby nie tylko unowocześnić miejsce pracy ze względów technicznych, ale także zaprojektować wnętrze w duchu nowoczesnych przestrzeni biurowych. W tym celu inwestor przeprowadził swoje główne biuro do nowej dzielnicy Bratysławy – na Mlynské Nivy.

Wnętrze biura WebSupport jest mocne w wyrazie. Architekci projektując biuro inspirowali się konstrukcją… płyty głównej komputera. Wyraźnie wydzielili pomieszczenia, które przeznaczone są na daną aktywność. Każda przestrzeń wyróżnia się swoim kolorem, który jest zbieżny z kolorystyką marki. Dodatkowo ściany pomieszczeń ozdobiono grafikami autorstwa Pavla Novaka, które wprowadziły do wnętrz nieco komiksowego klimatu.

Pracownicy biura mogą korzystać też z kilku stref relaksu. Architekci chcieli, aby panowała tutaj domowa atmosfera. Przy wejściu urządzono przestronny salon, który wita wchodzących do budynku. Powstała nawet część, która wyglądem przypomina bar – pracownicy i goście mogą tutaj wypić kawę i zjeść posiłki. Główny korytarz prowadzi do strefy przygotowanej z myślą o wydarzeniach – tutaj na niewielkiej scenie prezentowane są najważniejsze decyzje biznesowe firmy.

zdjęcia: Jakub Skokan, Martin Tůma / Boysplaynice, www.boysplaynice.com