Niedawno w Kijowie otwarto nową restaurację. Jej kapitalny wystrój sprawił, że ta stała się jednym z najmodniejszych miejsc w stolicy.

Autorami pomysłu są projektanci: Artem Vahrin, Katya Zuieva oraz właścicielka lokalu Yulia Savlepova. Wystrój restauracji Orang+Utan czerpie z idei miejskiej dżungli. Wnętrze wyróżnia się bielą i surowością. Będąc w restauracji, można odnieść wrażenie przebywania w sterylnym miejscu.

Ciekawym akcentem oraz elementem nadającym restauracji oryginalnego klimatu są monochromatyczne owoce w kolorze różowym oraz poustawiane w kilku miejscach donice z roślinami. Jednak nie tylko niebanalny design wnętrza nawiązuje do sposobu myślenia pracujących tam osób. Również rodzaj serwowanych posiłków i ich wygląd odnoszą się do życia w wielkomiejskiej dżungli. Bar serwuje wegetariańskie dania, które mają być zawsze zdrowe, świeże i smaczne.

zdjęcia:  Lesha Yanchenkov