Dążenia LIDL Polska do ciągłej poprawy otoczenia dla swoich pracowników znalazły odzwierciedlenie w projekcie zupełnie nowej części restauracyjnej w centrali frmy w pod-poznańskich Jankowicach. Zadanie aranżacji przestrzeni zostało powierzone architektom z mode:lina.

Jesteśmy otwarci na zmieniające się wymagania oraz otoczenie w celu dalszego rozwoju oraz dokonywania korzystnych zmian w naszej frmie.

Aby pozytywna zmiana była tym bardziej odczuwalna, część budynku przeznaczona na nową restaurację została specjalnie rozbudowana  o przeszklony pawilon według projektu pracowni Proiectum Piotr Jarzombek. Dodatkowo stworzenie nowej linii technologicznej oraz zwiększenie możliwości kuchni otworzyło drogę do zaprojektowania komfortowej i przyjaznej pracownikom przestrzeni która stała się wizytówką frmy . Architekci z pracowni mode:lina odwołali się do oferowanych w sklepach LIDL świeżych i naturalnych produktów. Całość koncepcji silnie nawiązuje do filozofii firmy. Spora ilość naturalnego drewna o surowym charakterze przeplata się z kolorowymi, nawiązującymi klimatem do tradycyjnych targowisk płytkami oraz akcentami naturalnej zieleni. Nie brakuje również bezpośrednich nawiązań do sklepów LIDL, takich jak związane z poszczególnymi działami ozdobne logotypy.

PROJEKT: Restauracja w centrali LIDL
ZESPÓŁ: Paweł Garus, Jerzy Woźniak, Kinga Kin, Małgorzata Szymańska, Magdalena Skop
KOOPERACJA: LORIEN GROUP
DATA: Październik 2015
LOKALIZACJA:  Jankowice pod Poznaniem
POWIERZCHNIA: 165 m2
ZDJĘCIA: Marcin Ratajczak