Jest bardzo długi i ma białą elewację. Projekt Długiego Domu powstał w pracowni REFORM Marcina Tomaszewskiego. Pokazywaliśmy go już kilka dni temu, jednak teraz dostaliśmy zdjęcia wnętrza.

Więcej o budynku pisaliśmy w tym artykule. Dom zbudowany został w Łodzi na podłużnej działce. Architekt zaprojektował go tak, aby podczas budowy uniknąć wycinki drzew. Jego powierzchnia wynosi aż 550 m kw. Ogromna przestrzeń pozwoliła stworzyć wewnątrz antresolę. Przestrzeń nad salonem jest niezabudowana, dzięki co potęguje wrażenie przestrzeni.

Projektując wnętrze architekci postawili na naturalne materiały. Drewno zestawiono z eleganckim kamieniem i nowoczesnymi meblami. 

Salon został połączony z kuchnią. Ta ostatnia ma szarą kolorystykę, dzięki czemu nie rzuca się w oczy. Z tej części domu można bezpośrednio przejść do ogrodu.

Zdjęcia z zewnątrz znajdziecie tutaj:

Długi dom w Łodzi. Architekt zaprojektował go tak, by uniknąć wycinki drzew